ua en ru

Росія звинуватила керівництво ДНР у зриві створення "армії Новоросії", - ІО

Росія звинуватила керівництво ДНР у зриві створення "армії Новоросії", - ІО Джерело фото:facebook.com/РБК-Украина
Росія звинуватила керівництво так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) у зриві створення "армії Новоросії".

Росія звинуватила керівництво так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) у зриві створення "армії Новоросії". Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Російське військове керівництво висунуло претензії до керівництва "ДНР" щодо зриву завдання по створенню так званої "армії Новоросії". За версією представників РФ, причиною невиконання поставленої Кремлем завдання з підпорядкування всіх бандформувань єдиному військовому керівництву є "відсутність політичної волі" керівництва "ДНР", - написав Тимчук.

Крім цього, за його даними, в ДНР загострюється проблема дезертирства і мародерства.

"Зокрема, в районах на південь від Донецька, куди втекли бойовики раніше розформованих банд і угруповань "ДНР", процвітає мародерство, відзначаються множинні випадки бойових сутичок між групами терористів", - зазначив він.

Тимчук додав, що на Дебальцевському плацдармі в районі Нікішино і Чорнухине бойовики отримали підкріплення у вигляді декількох "новостворених" рот "козацької гвардії". Бойовики з даних бандформувань одягнені в нову зимову форму російського зразка, добре озброєні та оснащені. На озброєнні - до 20 одиниць бронетехніки.

Крім цього, в районі Бахмутської траси зафіксовано переміщення бронетехніки і бойовиків. Пошкоджена техніка виводиться на буксирі. Всього зафіксовано до 30 одиниць, в тому числі танки Т-72 і Т-64, а так само САУ 2С1 "Гвоздика".

"В районі н. п. Станиця Луганська після попереднього обстрілу бойовики спробували вийти на ряд позицій в "буферній зоні". Проте були зустрінуті щільним вогнем зі стрілецької зброї українських підрозділів і відійшли на вихідні позиції. Північніше Новоазовська відбулося бойове зіткнення - проукраїнські партизани атакували вузол зв'язку російських військ. Супротивник зазнав втрат. Цей напад викликав серйозний ажіотаж в рядах російсько-терористичних військ, не чекали партизанських акцій в цьому районі", - додав він.

Тимчук також зазначив, що в ході закритої наради під керівництвом голови так званої "Луганської народної республіки " контррозвідка ЛНР попередила про можливість "голодних бунтів" місцевого населення. На думку "контррозвідників" бойовиків, особливо ситуацію посилює "непрозорий розподіл" прибуває з Росії "гуманітарної допомоги".

Нагадаємо, вчора в ІО повідомляли про формування нового "батальйону" бойовиків у Красному Лучі (Луганська область).