ua en ru

Росія не бере участь у деескалації ситуації в Україні, - Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Росія не вживає необхідних кроків у деескалації ситуації в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Росія не вживає необхідних кроків у деескалації ситуації в Україні. Про це Меркель заявила, виступаючи перед парламентом, передає Reuters.

"На жаль, у багатьох питаннях участь Росії в деескалації ситуації не очевидно ... У зв'язку з цим ми продовжимо робити те, чим займалися і раніше: з одного боку, розвивати діалог, а з іншого - давати зрозуміти, що в України є право на власний шлях розвитку. Ми вимагаємо цього. Україна повинна самостійно визначати своє майбутнє", - підкреслила канцлер ФРН.

Раніше, виступаючи на з'їзді Християнсько-демократичної партії, Меркель заявила, що Росії не слід недооцінювати рішучість Європейського союзу застосувати економічні санкції. За її словами, це станеться, якщо Росія продовжить застосовувати насильство по відношенню до України".

Як заявила Меркель, вона докладає зусилля до того, щоб підтримувати діалог з Росією. "Але дозвольте мені заявити, що сильний не може порушувати закон, і ми всі повинні встати на захист закону", - сказала вона.

Нагадаємо, лідери країн Євросоюзу домовилися 17 березня про введення санкцій відносно 21 громадянина Росії, включаючи депутатів Держдуми, після того як Крим був приєднаний до Росії за підсумками референдуму. 21 березня санкційний список був збільшений до 33 осіб. Західні лідери попередили, що Росія може зіткнутися з додатковими санкціями, у тому числі, можливо, щодо енергетичних активів, якщо продовжить просування в глиб української території.