ua en ru

Росія не поставляла озброєння до Сирії через територію України, - МЗС

Росія протягом 2012-2013 рр. не постачала озброєння до Сирії через територію України. Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ України.

"З приводу опублікованої недавно в американській газеті "Вашингтон Пост" статті "Росія поставляє озброєння до Сирії через український порт" МЗС України відповідально заявляє, що протягом 2012-2013 рр. ніяких поставок або транзиту з РФ територією нашої держави товарів військового призначення до Сирії не провадилося" , - йдеться в заяві.

Крім того, МЗС нагадав, що одним з наочних свідчень відповідального підходу України щодо шляхів вирішення сирійської кризи стало добровільне і повне припинення нашою державою ще з травня 2011 року військово - технічного співробітництва з Сирією.

В Україні сподіваються, що будь-які міжнародні ініціативи, які дозволять знизити напруженість в ситуації навколо Сирії, в т.ч. нещодавно висловлено пропозицію про встановлення міжнародного контролю над хімічною зброєю у цій країні, будуть уважно вивчені і надалі реалізовані.

Як повідомлялося раніше, згідно з неофіційною інформацією, спецпорт "Октябрьск" використовується для поставок Росією зброї до Сирії.