ua en ru

Росія наполягає на проведенні ретельного розслідування події в посольстві РФ у Мінську, - МЗС РФ

Москва наполягає на проведенні ретельного розслідування події на території посольства РФ у Мінську, говориться в заяві МЗС РФ, поширеному сьогодні, передає РБК.
"Російська сторона наполягає на проведенні оперативного і ретельного розслідування всіх обставин даної події, виявленні та покаранні організаторів і виконавців злочину. Виходимо з того, що з боку правоохоронних органів Республіки Білорусь будуть вжиті всі необхідні заходи для безумовного недопущення подібних акцій у майбутньому", - говориться в повідомленні російського зовнішньополітичного відомства. На Смоленській площі розцінюють цю подію "як обурливий акт, за яким проглядається прагнення певних сил спробувати перешкодити нормальній роботі посольства і привнести у двосторонні відносини елементи недовіри і напруженості".
Нагадаємо, в ніч на 31 серпня невідомі кинули на територію дипломатичного представництва РФ дві пляшки із запальною сумішшю. Одна з них потрапила в автомобіль, припаркований на службовій стоянці. За попередньою інформацією, в результаті інциденту ніхто не постраждав.
Служба охорони російської дипмісії звернулася до правоохоронних органів Білорусі, які почали розшук зловмисників. Керівник прес-служби ГУВС Мінська Олександр Ластовський повідомив, що за фактом нападу на посольство Росії порушено кримінальну справу за ст. 339 "Хуліганство".

Раніше сьогодні МЗС Білорусі висловив впевненість, що "винуватці понесуть суворе покарання, згідно з законом".