ua en ru

Росія має намір посилити угруповання військ в Криму, - постпред РФ при НАТО

Росія має намір посилити угруповання військ в Криму, - постпред РФ при НАТО Фото: постпред РФ при НАТО Олександр Грушко

Подібні дії викликані посиленням активності НАТО у Східній Європі

Росія має намір посилити свою угруповання військ на території тимчасово окупованого Криму. Про це заявив постійний представник РФ при НАТО Олександр Грушко, передає "Російська газета".

Постпред наголосив, що ці дії викликані посиленням активності НАТО у Східній Європі.

"З точки зору якості нічого не змінюється, але частково, природно, ми будемо посилювати свою угруповання в Криму, виходячи з того, що і країни НАТО останнім часом посилюють активність, розміщують потенціал в безпосередній близькості від наших кордонів, а також це пов'язано і з тим, що протягом багатьох років необхідно було робити модернізації флоту, але ми не могли цього робити, тому що українська сторона всіляко перешкоджала цьому", - заявив Грушко.

При цьому він підкреслив, що активізація НАТО у Східній Європі створює загрозу для зобов'язань із основоположного акту Росія-НАТО.

"Суттєво, в рази, зросла інтенсивність військових навчань на території Східної Європи. Ми відзначаємо, що останнім часом там відбувається навчання та бойове злагодження не тільки особового складу, але й перекидається туди важка військова техніка, створюються склади для забезпечення матеріальними засобами цих навчань", - зазначив постпред.

"Все це створює нову політичну реальність, військову реальність, яка має і враховується в нашому військовому плануванні", - підсумував Грушко.

Нагадаємо, напередодні в Крим надійшли нові російські винищувачі та бомбардувальники.