ua en ru

Росія почала денонсацію угод з Україною щодо Чорноморського флоту

Російська Федерація розпочала процес денонсації низки двосторонніх російсько-українських документів, що стосуються перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.

Російська Федерація розпочала процес денонсації низки двосторонніх російсько-українських документів, що стосуються перебування Чорноморського флоту Росії в Україні. Таке рішення було прийнято на оперативній нараді Президента Росії Володимира Путіна з постійними членами Ради безпеки РФ, повідомляє прес-служба Кремля.

Зокрема, передбачається денонсувати угоду між РФ і Україною про параметри розділу Чорноморського флоту, підписану в Києві 28 травня 1997 р., угоду про статус та умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України, підписану в Києві 28 травня 1997 р., угоди між урядами РФ і України про взаєморозрахунки, пов'язані з розділом Чорноморського флоту і перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України, підписану в Києві 28 травня 1997 р., угоду з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, підписану в Харкові 21 квітня 2010 р.