ua en ru

Росія може ввести експортні мита на пшеницю, якщо ціна досягне 231,5 дол/т

Росія може ввести плаваючу ставку мита на експорт зерна, якщо ціна на пшеницю 3-4 класу досягне 6,5 тис. рублів (231,5 дол.) за тонну. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр РФ Віктор Зубков, передає Reuters.
"Поки немає такої необхідності. Якщо ціна раптом буде 6500 (за тонну), тоді можливо, але зараз вона значно нижче, приблизно на 1000 рублів, навіщо нам це робити?" - Заявив Зубков.
Зазначимо, минулого тижня Зубков заявив в кулуарах Петербурзького економічного форуму, що Росія не планує при поточній кон'юнктурі вводити обмеження на експорт зерна.
Нагадаємо, Росія скасує заборону на експорт зерна з 1 липня, який діяв з серпня 2010 р. в умовах посухи і поганого врожаю.
Глава Центробанку Росії Сергій Ігнатьєв називав скасування заборони на експорт зерна - "єдиним серйозним ризиком" на тлі високих цін на світовому ринку і пропонував тимчасові "плаваючі" мита. Російський зерновий союз (головна лобістська організація ринку Росії) пропонував ввести плаваючу ставку у випадку, якщо ціна на пшеницю 4 класу на внутрішньому ринку перевищить 7000 рублів за тонну.