ua en ru

Росія використовує Донбас як полігон бойового випробування військової техніки, - Полторак

Росія використовує Донбас як полігон бойового випробування військової техніки, - Полторак Фото: Степан Полторак (flickr.com ministryofdefenceua)

Полторак заявив, що Росія не збирається виконувати мінські угоди

Російська Федерація використовує Донбас як полігон бойового випробування військової техніки. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Росія використовує Донбас не тільки для вишколу військових, які потім воюють в інших гарячих точках, зокрема Сирії, а й як полігон бойового випробування військової техніки. Ця наша відкрита рана не дає Україні змоги розвиватися і реформуватися в максимально швидкому темпі", - заявив Полторак.

За словами Полторака, російське керівництво шукає шлях, перетворити організовану Росією агресію на заморожений конфлікт, а не врегулювати його. Також глава Міноборони додав, що Росія не збирається виконувати мінські угоди і "категорично не сприймає формату миротворчої місії ООН".

"Вони (російське керівництво- ред.) тримаються на багнетах двох армійських корпусів загальною чисельністю майже 40 тисяч осіб, які є невід’ємною частиною південного військового округу збройних сил Росії. У них одна модель підготовки, забезпечення, логістика, система бойового застосування. І якщо є бажання (а це ми неодноразово бачили), вони можуть припинити вогонь і виконати перший пункт мінських угод. Тому цей контингент - серйозний інструмент силового впливу на Україну", - додав він.

Нагадаємо, раніше Полторак заявляв про ймовірність переростання конфлікту на Донбасі в повномасштабну агресію РФ.