ua en ru

Полторак заявив про ймовірність переростання конфлікту на Донбасі в повномасштабну агресію РФ

Полторак заявив про ймовірність переростання конфлікту на Донбасі в повномасштабну агресію РФ Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Полторак повідомив про численість російських військ та техніки на кордоні

Існує ймовірність переростання конфлікту на Донбасі в повномасштабну агресію Кремля. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Цілком очікуване продовження агресивних дій на сході України. Більше того, існує ймовірність переростання конфлікту в повномасштабну агресію Кремля. Це правда, яка руйнує ілюзії щодо відмови Росії від окупації частини нашої території й виведення її військ у найближчій перспективі", - заявив Полторак.

Крім того, Полторак повідомив про численість російських військ та техніки на українському кордоні.

"На нашому кордоні вона зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб. До складу угруповання входить майже тисяча танків, 2,3 тисячі бойових машин, понад 1,1 тисячі артилерійських систем і приблизно 400 систем залпового вогню", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Полторака, Росія не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на Донбасі.