ua en ru

Росія використовує Чорне море для проекції сили, - Міноборони Румунії

Росія використовує Чорне море для проекції сили, - Міноборони Румунії Фото: міністр оборони Румунії Міхай Фітор (facebook.com/Mihai Fifor/)

РФ використовує Чорне море для проекції сили на Східне Середземномор'я, заявив глава Міноборони країни

Міністр оборони Румунії Міхай Фітор на конференції в Аспенском інституті в Бухаресті заявив, що Росія використовує Чорне море для проекції сили на Східне Середземномор'я. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами глави Міноборони Румунії Бухарест має намір взяти дві додаткові фінансові програми для модернізації своїх збройних сил, зокрема, для закупівлі партії нових військових літаків. Він зазначив, що "ситуація драматично змінилася за останні роки".

Фітор підкреслив, що Румунія досягла вимоги НАТО збільшити військові асигнування до 2% національного ВВП і має намір підвищувати витрати на оборону і далі.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України заявили, що розгортання Росією ракетних комплексів С-400 "Тріумф" в окупованому Криму - загроза не тільки для України, але і для всього Чорноморського регіону.

Додамо, що 6 вересня Рада національної безпеки і оборони України затвердив заходи для захисту націнтересів в акваторіях Азовського і Чорного морів.

Крім того, сьогодні повідомлялося, що в напрямку Сімферополя рухається велика колона військової техніки РФ. У колоні близько 40 вантажних машин різного призначення, а також два бронеавтомобілі "Тигр" і один бронетранспортер. Техніка рухається по трасі Феодосія-Сімферополь.