ua en ru

Росія використовувала Facebook, щоб шпигувати за передвиборчою кампанією Макрона, - Reuters

Росія використовувала Facebook, щоб шпигувати за передвиборчою кампанією Макрона, - Reuters Фото: Еммануель Макрон (kremlin.ru)

Російські розвідники створювали фальшиві акаунти в Facebook

Російська Федерацій використовувала Facebook, щоб шпигувати за передвиборчою кампанією президента Франції Еммануеля Макрона. Про це повідомляє Reuters з посиланням на конгресмена США і ще двох джерел.

"Російські агенти розвідки спробували зірвати передвиборчу кампанію президента Еммануеля Макрона на початку цього року, створивши фальшиві акаунти Facebook", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що близько двох десятків облікових записів Facebook були створені для нагляду над посадовими особами кампанії Макрона та іншими наближеними людьми до президента Франції.

Також повідомляється, що у Facebook підтвердили, що під час виборів у Франції були шпигунські акаунти. Їх відразу ж відключили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США після президентських виборів зросла кількість співробітників російських спецслужб. Відзначено, що зараз в Сполучених Штатах діє близько 150 російських шпигунів.