ua en ru

Росія і Грузія відновили регулярне авіасполучення

Російська авіакомпанія "Аерофлот" здійснила перший регулярний рейс з Москви в Тбілісі після шестирічної перерви, передає радіо "Свобода".

Російська авіакомпанія "Аерофлот" здійснила перший регулярний рейс з Москви в Тбілісі після шестирічної перерви, передає радіо "Свобода".

Як зазначається, пряме авіасполучення між двома країнами було перервано під час російсько-грузинського військового конфлікту в серпні 2008 року.

У 2014 році сторони домовилися про відновлення регулярних рейсів, на що отримали дозвіл сім російських і дві грузинські авіакомпанії.

Як зазначається, найбільш важливим у Грузії вважають повернення авіакомпанії "Аерофлот", яка буде виконувати два-три рейси в "московському напрямку" в добу.

При цьому грузинська авіакомпанія "Айрзена" наполягає на польоти не лише до Москви, але і інші російські міста.

Можливість відновлення прямих рейсів між Росією і Грузією обговорювалася на празьких зустрічах представників двох країн. Спочатку дипломати домовилися про прямих чартерних рейсах, які виконувалися щодня, але дозвіл на переліт видавалося окремо в кожному випадку.

Спецпредставник прем'єр-міністра Грузії з питань відносин з Росією Зураб Абашидзе назвав відновлення регулярних польотів "позитивним кроком" поліпшення відносин двох країн. Він зазначив, що прямі рейси між Москвою і Тбілісі збільшать число туристів з Росії.

Між Росією і Грузією досі не відновлені дипломатичні відносини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Грузія має намір дати агресивний відповідь на російсько-абхазький договір про спільну оборону.