ua en ru

Росія готує відповідь на арешт держмайна за кордоном, - Лавров

Росія готує відповідь на арешт держмайна за кордоном, - Лавров Фото: Сергій Лавров

Росія планує заарештувати європейську власність

Росія готує арешт європейської власності у відповідь на дії Бельгії та Франції. Про це в інтерв'ю телеканалу РБК повідомив Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

На думку Лаврова, арешт російського майна в Бельгії та Франції може бути приурочений до Міжнародного економічного форуму, який проходить в Санкт-Петербурзі.

"Я не прихильник змов. Але, навіть якщо це випадковий збіг, звичайно ж, це працює проти тих, хто хоче нормально, без будь-яких штучних перешкод працювати в Росії", - сказав Лавров.

Лавров заявив, що російська відповідь на ці дії буде заснована на принципах взаємності.

"Відповіддю буде взаємність. Це неминуче", - сказав Лавров.

Він повідомив, що "економічні оператори" мають намір просити російський суд заарештовувати власність іноземних компаній з державною участю. Лавров також висловив сподівання, що російські суди дозволять це зробити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бельгійські судові пристави, а слідом за ними і французькі судові пристави наклали арешт на активи Росії, що знаходяться в європейських країнах. Це рішення було прийнято на підставі вироку гаазького арбітражу за позовом "ЮКОС Юніверсал ліміті", який зобов'язав Росію виплатити колишнім власникам ЮКОСа 50 млрд доларів.