ua en ru

Росія екстрадувала в Україну підозрюваного у вбивстві

Росія екстрадувала в Україну підозрюваного у вбивстві Ілюстративне фото (tengrinews.kz)

Чоловік два роки переховувався на території Росії

В Україну з Російської Федерації екстрадували чоловіка, підозрюваного у вбивстві, який перебував у розшуку з 2017 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Нацполиции Києва.

Повідомляється, що чоловіка підозрюють у вбивстві, яке сталося в Києві в жовтні 2017 року. Тоді в одній з квартир на вулиці митрополита Липківського було виявлено труп чоловіка з ознаками насильницької смерті. Після інциденту підозрюваний переховувався від правоохоронних органів на території Росії.

"Встановили особу підозрюваного, це - 22-річний знайомий вбитого, і з'ясували, що він переховується на території іншої країни. Тому йому заочно повідомили про підозру у вчиненні злочинів і оголосили в міжнародний розшук", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваний був виявлений в Санкт-Петербурзі в січні, після чого був затриманий. Днями чоловіка екстрадували в Україну, йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головна військова прокуратура розслідує видворення з України колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі у лютому 2018 року.

Також повідомлялося, що Україна за два роки екстрадувала в Россі 13 осіб. За повідомленням поліції, у 2018 році було екстрадовано 6 осіб, в 2019 - 7.