ua en ru

Росія повинна стати сучасною державою, - Медведєв

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що завдання Росії зараз - не думати про попередні геополітичні позиції, а стати сучасною державою. Про це він повідомив в інтерв'ю бразильському телеканалу Globo.

"У Росії, звичайно, багата історія. Росія в різні періоди займала, та й зараз займає дуже відповідальне місце у світовій системі поділу праці, в міжнародній системі. Але нам усім потрібно доводити свою конкурентоспроможність кожен день", - підкреслив Медведєв.

Він зазначив, що завдання Росії зараз - не думати про попередні геополітичні позиції, а стати сучасною державою.

"Ми йдемо по шляху створення сучасної ринкової економіки зовсім недовго, 20 років, це небагато. Саме в цьому може бути основний набір проблем", - зауважив Медведєв.

"Останні кілька років ми витратили, і я цим займався спеціально разом з моїми колегами, разом з президентом Лулою та президентом Ділма Роуссефф, питаннями перерозподілу квот всередині МВФ", - нагадав прем'єр-міністр РФ і додав, що в якийсь період із Росією не дуже рахувалися в цій поважній організації.

"Ми витратили багато зусиль для того, щоб ці квоти були розподілені більш чесно, більш справедливо. Навіть в цьому з'являється необхідність співпраці в сучасних умовах", - зазначив він.

Читайте також: ВВП Росії в січні 2013 р. знизився на 0,3%