ua en ru

Росія повинна компенсувати сім'ям загиблих на Донбасі 95 млрд доларів, - нардеп

Росія повинна компенсувати сім'ям загиблих на Донбасі 95 млрд доларів, - нардеп Фото: Антон Геращенко

В цю суму не входять компенсації пораненим та інвалідам

Російська Федерація повинна компенсувати сім'ям загиблих на Донбасі 95 млрд доларів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Антон Геращенко.

"За даними міжнародних спостерігачів за станом на середину літа 2016 року на території України загинули 9 500 осіб, в тому числі сотні дітей. Поранення отримали понад 21 тисяча наших співгромадян. Зруйновані тисячі будинків, сотні промислових підприємств, мости, дороги, школи, дитячі садки", - повідомив він, зазначивши, що Україна повинна домагатися матеріальної відповідальності РФ за загибель тисяч українців "і рано чи пізно у нас це вийде".

В якості прикладу Геращенко призводить інциндент, коли в 1988 році за наказом Муаммара Каддафі був підірвати Боїнг-747 компанії PanAm, який вилетів рейсом з Лондона в Нью-Йорк. Тоді в небі над шотландським селом Локербі загинуло 259 осіб різних національностей і 11 жителів села.

Як результат, у 2003 році, через 15 років, Лівія офіційно визнала, що теракт був організований одним з офіційних осіб держави і погодилася виплатити по 10 млн доларів кожній родині загиблого в обмін на зняття економічних санкцій і відшкодувала шкоду завдану авіакомпанією. Загальна сума виплат склала близько 3 млрд доларів.

"Якщо взяти за приклад суму компенсації, одержану сім'ями загиблих в результаті теракту над Локербі і застосувати її до терористичного акту Росії проти України, - то тільки компенсація сім'ям загиблих в результаті розв'язаного Росією збройного конфлікту склала б: 95 млрд доларів", - заявив він, зазначивши, що в цю суму не входять компенсації пораненим та інвалідам, а також компенсації за знищене майно та інші наслідки військових дій, окупації та анексії частини території

Що чекає путінський режим після оприлюднення доповіді міжнародної комісії про причини катастрофи рейсу MH-17? Відповідь на е...

Опубліковано Антоном Геращенком 29 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 28 вересня 2016 року, в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.