ua en ru

Росія до кінця тижня сформує сьомий "гумконвой" для Донбасу, - замглави МНС РФ

Росія до кінця тижня сформує сьомий "гумконвой" для Донбасу, - замглави МНС РФ
Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії формує нову колону і нові вантажі в допомогу постраждалим районам Донбасу.

Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії формує нову колону і нові вантажі в допомогу постраждалим районам Донбасу. Про це сьогодні заявив заступник голови російського відомства Володимир Степанов, повідомляє "Российская газета".

Відповідаючи на запитання журналістів, Степанов зазначив, що МНС Росії планує сформувати колону з гуманітарною допомогою для Донбасу до кінця тижня. Більш точні терміни заступник голови відомства не назвав.

"Ми продовжуємо спільно з федеральними органами виконавчої влади збір гуманітарної допомоги. Як тільки вона буде зібрана в необхідній кількості, ми відразу сформуємо колону. Швидше за все, до кінця цього тижня", - сказав він.

Видання зазначає, що така невизначеність залежить, швидше за все, не від готовності вантажів або машин, а від строків узгодження всіх деталей з різними організаціями, насамперед з Міжнародним Червоним хрестом і МЗС.

Як повідомили джерела "Російської газети" в МНС, з Ногінська поїде не вся колона, частина машин з вантажем приєднаються до конвою в південних регіонах Росії.

Нагадаємо, шостий російський "гумконвой" повернувся з Донбасу до Москви увечері 8 листопада.