ua en ru

Росія депортувала затриманого в Тольятті "українського шпигуна"

Росія депортувала затриманого в Тольятті "українського шпигуна" Фото: у ФСБ розповіли деталі справи Сергія Сотникова (wikimedia.org)

Слідство не знайшло доказів шпигунства з боку українця

Російська Федерація депортувала затриманого в Тольятті українця Сергія Сотникова, якого слідство підозрювало нібито в шпигунстві, передають російські ЗМІ з посиланням на прес-службу Федеральної служби безпеки в Самарській області.

Повідомляється, що сьогодні вдень Сотников рейсом через Стамбул вилетів до Одеси.

"Він зізнався, що був завербований СБУ. Ми не знайшли доказів, що він реально порушував російське законодавство і реально на цьому судноремонтному заводі державну таємницю вивідав. Він повинен був отримати секретні відомості, але на цьому заводі він не мав доступу до них. Тому складу ст. 276 (шпигунство) у нього не було", - повідомили у ФСБ.

Також стверджується, що Сотников порушив міграційне законодавство РФ. До рішення про видворення він два тижні перебував у центрі для мігрантів.

Нагадаємо, раніше в Росії заявили про затримання "українського шпигуна". За даними російської сторони, під час допиту Сотників нібито зізнався, що працював збірником судів на Херсонському державному заводі, а в 2016 році його завербувала СБУ.