ua en ru

У Росії заявили про затримання "українського шпигуна"

У Росії заявили про затримання "українського шпигуна" Фото: затримання (Pixabау)

Сергій Сотников був затриманий в Тольятті

В Тольятті затримали громадянина України Сергія Сотникова, "завербованого Службою безпеки України" для збору відомостей на судноремонтному заводі. Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на джерело в правоохоронних органах Самарській області.

"Був затриманий громадянин України, який працював на судноремонтному заводі в Тольятті. Імовірно, чоловік співпрацював з органами СБ України і добував для них відомості про діяльність підприємства", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними, під час допиту Сотників зізнався, що до червня 2017 року працював складальником судів на Херсонському державному заводі.

За його словами, в 2016 році його викликав до себе співробітник служби безпеки України по імені Данило і запропонував надавати допомогу СБУ. Чоловік погодився і йому було присвоєно псевдонім Серж.

"У 2017 році перед моєю поїздкою в Росію, в тольяттінській судноремонтний завод, Данило дав мені завдання по збору інформації про тольяттінському заводі, про його продуктивної базі. Інші завдання СБУ мною не відпрацьовувалися. Відомості про діяльність тольяттінського заводу я нікому не надавав", - розповів Сотників під час допиту.

Російське ЗМІ зазначає, що чоловік не встиг передати відомості про діяльність тольяттінського підприємства в СБУ.

"У зв'язку з тим, що затриманий не завдав шкоди безпеці Росії, він не буде притягатися до кримінальної відповідальності за статтею 276 КК РФ "Шпигунство", а буде лише депортований з РФ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 23 листопада оперативники затримали колишнього повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Цицулаева.