ua en ru

У разі нехтування суверенітетом України, ціна для РФ буде рости, - постпред США в ООН

У разі нехтування суверенітетом України, ціна для РФ буде рости, - постпред США в ООН Фото: Саманта Пауер

США будуть просити й інші країни наслідувати їхній приклад

Якщо Росія і далі буде нехтувати суверенітетом і територіальною цілісністю України, то ціна для неї буде тільки зростати. Про це в ході звернення з промовою до українського народу про критичну важливість реформаторських зусиль України заявила постійний представник США в Організації Об'єднаних Націй Саманта Пауер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Америка чітко бачить правду про дестабілізуючих дій Росії на вашій території і меседж Сполучених Штатів... такий. Ми чули від Президента Обами та інших лідерів на зустрічі "Великої сімки" минулого тижня, цей меседж ніколи не змінювався: якщо Росія і далі буде нехтувати суверенітетом і територіальною цілісністю України, якщо вона і далі буде порушувати правила, на яких заснована міжнародна безпека, то ціна для Росії буде тільки зростати", - заявила Пауер.

Вона також зазначила, що США будуть просити й інші країни наслідувати їхній приклад.

"Ми і далі будемо звертатися до інших країн слідувати за нами, нагадуючи, що їх мовчання або неробство ніяк Росію не змусить примиритися, а навпаки зробить її ще більш сміливою у діях", - додала Пауер.

Нагадаємо, Саманта Пауер закликала уряд України забезпечити доставку гумпомощи жителям за лінію зіткнення.