ua en ru

Росія боїться посилення контролю за її громадянами на кордоні, - МЗС

Росія боїться посилення контролю за її громадянами на кордоні, - МЗС Фото: МЗС України (РБК-Україна)

МЗС України може посилити контроль за громадянами РФ на кордоні

Росія боїться посилення контролю за її громадянами на кордоні. Про це на своїй сторінці в Twitter написав заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

"Не однієї візовою етикеткою: Росія злякалася через ідею МЗС України щодо посилення контролю за її громадянами", - написав він.

Крім того, на своїй сторінці в Facebook Кислиця повідомив про ідею введення для російських громадян, що подорожують до України, системи подібної до ЕЅТА.

"Реакція говорить про те, що можливі кроки України по сучасним методам контролю за громадянами РФ на нашій території в правильному руслі. Відразу Хочу привернути увагу, що така система діє в багатьох демократичних країнах, а не тільки в США по відношенню до країн, з якими, як у випадку зі Сполученими Штатами, діє "безвізовий режим", - додав він.

А ось і реакція Росії на ідею запровадження для російських громадян, які подорожують в Україну, системи подібної до ЕЅТА...

Опубліковано Sergíy Kyslytsya 12 червня 2017 р.

Зазначимо, Електронна система авторизації подорожей (ESTA) - це автоматизована система, яка визначає право відвідувачів на поїздку в США за програмою Visa Waiver Program (VWP).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для введення візового режиму між Російською Федерацією і Україною буде потрібно не менше 1,5-2 млрд гривень.