ua en ru

Росія блокує роботу КПВВ "Золоте" та ремонт мосту у Станиці Луганській

Росія блокує роботу КПВВ "Золоте" та ремонт мосту у Станиці Луганській Фото: Ірина Геращенко (Віталій Носач/РБК-Україна)

Україна готова розпочати реконструкцію мосту

Російська Федерація блокує повноцінну роботу КПВВ "Золоте" та реконструкцію мосту у Станиці Луганській. Про це написала замголови Верховної ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у своєму Facebook.

Вона зазначила, що українські будівельники виїхали на ремонт зруйнованого бойовиками мосту, проте Росія не дала жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші.

Росія блокує роботу КПВВ "Золоте" та ремонт мосту у Станиці Луганській

"26 українських будівельників і 13 одиниць будівельної техніки виїхали до зруйнованого російськими військами і бойовиками мосту в Станиці Луганській, аби розпочати реконструкцію цього об‘єкту... на жаль, РФ не дала жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші", - написала Геращенко.

Парламентар підкреслила, що командувач Об‘єднаного оперативного штабу Збройних сил України Сергій Наєв доповів у режимі відеозв'язку про повну готовність української сторони розпочати реконструкцію мосту і до повноцінної роботи в КПВВ "Золоте".

"Щороку під час переходу цими руїнами гинуть люди, старенькі ламають руки-ноги. Всі ці роки Україна заявляла про готовність негайної реконструкції. І разом з МКЧХ, які пропонували участь у ремонті об’єкту, й самостійно. Всі ці роки РФ разом з бойовиками блокувала ремонт мосту", - написала вона.

За її словами, зараз Київ очікує від ОБСЄ і країн Нормандського формату чіткого публічного звернення до Росії з вимогою припинити блокувати вирішення гуманітарних проблем Донбасу.

"РФ має прибрати свій блокпост посеред зруйнованого мосту, негайно провести розмінування територій поблизу Сіверського Донця і надати режим тиші для українських будівельників, ми проведемо реконструкцію мосту", - запевнила перший віце-спікер ВР.

Нагадаємо, представник України у ТКГ Євген Марчук заявив, що Україна готова відремонтувати міст на лінії розмежування у Станиці Луганській за умови "режиму тиші", однак РФ не погодилась на цю пропозицію.

Як писало РБК-Україна раніше, Марчук зазначав, що про намір відремонтувати міст в односторонньому порядку Україна поінформувала нотами лідерів країн Нормандської четвірки і ОБСЄ.

Додамо, з початку запровадження перемир'я до 22 березня сталося 60 обстрілів позицій Збройних сил України бойовиками.