ua en ru

У Росії заявили про затримання терориста ІД, що нібито працював на СБУ

У Росії заявили про затримання терориста ІД, що нібито працював на СБУ Фото: співробітники ФСБ (wikimedia.org)

Затриманий заявив, що СБУ використовує терористів для ліквідації лідерів "ДНР/ЛНР"

Федеральна служба безпеки Росії затримала учасника терористичної організації "Ісламська держава", який нібито працював на Службу безпеки України. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ.

Повідомляється, що ФСБ затримала уродженця Дагестану Меджіда Магомедова, який є членом ІД. На допиті він заявив, що нібито українські спецслужби забезпечують терористів інформацією і зброєю.

За словами затриманого, він нібито відвідував Україну для зустрічей з емісарами ІД, які й звели його з представниками СБУ.

"Магомедов отримав від співробітників українських спецслужб завдання по ліквідації командира одного з підрозділів збройних сил ДНР, що живе в Смоленській області", - йдеться в повідомленні.

При затриманні у нього нібито вилучили саморобний вибуховий пристрій, пістолет з глушником і боєприпаси. Магомедов також заявив, що спецслужби України "надають допомогу бойовикам ІД, фінансуючи і надаючи зброю і вибухівку для організації терактів у Росії". Крім того, СБУ нібито використовує терористів для "ліквідації лідерів ЛНР і ДНР".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за даними української розвідки, кафе "Сепар" в Донецьку, де підірвали ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, перебувало під безпосереднім контролем Федеральної служби безпеки Росії.

До цього повідомлялося, що в Криму прикордонники ФСБ Росії затримали українське судно.