ua en ru

У Росії заявили про готовність приєднається до угоди ОПЕК зі скорочення видобутку нафти

У Росії заявили про готовність приєднається до угоди ОПЕК зі скорочення видобутку нафти Фото: Олександр Новак

РФ буде дотримуватися добровільного обмеження видобутку нафти при дотриманні домовленостей самою ОПЕК

Російська Федерація готова приєднається до угоди ОПЕК зі скорочення видобутку нафти і знизити свій видобуток у першому півріччі 2017 року на 300 тисяч барелів на добу. Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, повідомляє ТАСС.

"Зі свого боку Росія готова приєднатися до угоди по стабілізації ситуації на нафтових ринках. За підсумками наших активних переговорів, що тривали останні кілька місяців з ключовими країнами, що входять в ОПЕК і не входять в ОПЕК, Росія поетапно знизить видобуток у першому півріччі 2017 року в обсязі до 300 тисяч барелів на добу в стислі терміни, виходячи з технічних можливостей", - сказав він.

Крім того, Новак зазначив, що РФ буде дотримуватися добровільного обмеження видобутку нафти при дотриманні домовленостей самої ОПЕК і максимальній участі країн, що не входять в картель.

"Добровільне обмеження з боку Росії пов'язується з дотриманням з боку ОПЕК рівня 32,5 млн барелів на добу з поправкою на Індонезію, а також максимальної участі країн, що не входять в ОПЕК", - сказав він, зазначивши, що домовленості про скорочення видобутку нафти будуть закріплені на зустрічі ОПЕК і країн, які не входять в картель, яка відбудеться в найближчі десять днів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОПЕК домовилася про обсяги скорочення видобутку нафти вперше з 2008 року.