ua en ru

ОПЕК домовилася про обсяги скорочення видобутку нафти вперше з 2008 року

ОПЕК домовилася про обсяги скорочення видобутку нафти вперше з 2008 року Фото: члени ОПЕК домовилися скоротити обсяги видобутку нафти

Видобуток буде скорочено на 1,2 млн барелів/добу

Представники країн-членів Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) на переговорах у Відні (Австрія) домовилися про зниження нафтовидобутку. Про це повідомляє видання Bloomberg, посилаючись на обізнані джерела.

Зокрема, згідно з домовленістю, видобуток буде скорочено на 1,2 млн барелів/добу - до 32,5 млн барелів. При цьому, згідно з останніми даними ОПЕК, представленими в доповіді організації 11 листопада, за підсумками жовтня середньодобовий видобуток нафти становив 33,6 млн барелів/добу.

Відзначається, що країнам ОПЕК вдалося домовитися про зниження видобутку нафти вперше з 2008 року. Попередня домовленість про зниження видобутку була досягнута в кінці вересня в Алжирі - тоді йшлося про зниження видобутку до 32,5-33 млн барелів/добу.

Нагадаємо, раніше міжнародне агентство Bloomberg озвучило рівень цін на нафту, який необхідний найбільшим нафтовидобувним державам світу і Росії для збалансування їх бюджетів.