ua en ru

У Росії завели нові кримінальні справи проти українських військових

У Росії завели нові кримінальні справи проти українських військових Фото: Росія порушила справи проти українських військових

Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи проти українських військових за нібито обстріл мирних жителів

Слідчий комітет Росії нібито "встановив факти артилерійських обстрілів українськими військовослужбовцями населених пунктів Луганської і Донецької областей, в результаті яких гинуть мирні жителі". Про це повідомила прес-служба СК РФ.

У комітеті повідомили, що 14 та 24 січня 2017 року українські військовослужбовці нібито обстріляли з застосуванням артилерійських гармат калібру не менше 122 мм міста Стаханов і Кіровськ Луганської області, через що загинули 2 мирних жителя.

"Серйозні ушкодження заподіяно будівлі Кіровської центральної міської багатопрофільної лікарні, яка фактично є єдиним медичним закладом, що обслуговує місто Кіровськ і довколишні населені пункти, де проживають тисячі жителів", - кажуть у СК РФ.

Військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії також Росія звинувачує в артилерійських обстрілах з важких видів озброєнь в період з 16 по 26 лютого об'єктів цивільної інфраструктури в містах Ясинуватій, Докучаєвську, а також Новоазовському районі Донецької області, в результаті яких нібито поранення отримали 3 мирних жителя.

"Крім того, зруйновано і пошкоджено понад 20 житлових будинків та інших цивільних об'єктів, у тому числі Донецька фільтрувальна станція, що забезпечує питною водою кілька населених пунктів з багатотисячним населенням", - заявили в Росії.

Слідчий комітет Росії порушив проти українських військових кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Нагадаємо, раніше Слідчий комітет Російської Федерації порушив дві нових кримінальних справи проти українських військових.