ua en ru

Росії не вдається поширювати фейки в ООН, - Беца

Росії не вдається поширювати фейки в ООН, - Беца Фото: Мар'яна Беца (РБК-Україна)

За словами Беци, українська сторона вдосконалює інструменти боротьби з пропагандою та фейками

Російській Федерації не вдається поширювати на майданчику Організації Об'єднаних Націй (ООН) фейки та пропаганду. Про це речниця Міністерства закордонних справ України (МЗС) Мар'яна Беца розповіла в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

Беца підкреслила, що виступ російської делегації в ООН на заході, присвяченому протидії інформаційній агресії, лише підтвердив несприйняття та повну ізольованість РФ на цьому майданчику.

"Російська делегація була присутня на цьому заході й навіть взяла досить активну участь в "обговоренні" питання. Але її виступ підтвердив повну ізольованість Росії, оскільки був переповнений фейками, черговими пропагандистськими тезами й наративом… Загалом, всі прекрасно розуміли, що Росія ретранслює свою брехню, яку вона поширює на всіх міжнародних майданчиках", - повідомила речниця.

Вона додала, що за чотири роки протидії російській агресії українська сторона вдосконалює інструменти боротьби з пропагандою та фейками.

"Разом із тим, досвід міжнародного співтовариства щодо ефективного протистояння цьому явищу є недостатнім. Ми бачимо, що кожна країна має власну практику протистояння, і це підтвердила дискусія в ООН, але, тим не менше, нам потрібно напрацювати спільні рекомендації, міжнародні інструменти, які можуть ефективно вплинути на Росію", - підкреслила Беца.

Речниця МЗС зазначила, що за результатами дискусії всі держави, які взяли в ній участь, поділяють позицію української сторони і розуміють загрозу пропаганди не тільки для України, а й для всього цивілізованого світу.

Нагадаємо, раніше голова військового комітету НАТО Петр Павел зазначив, що Російська Федерація (РФ) намагається змінити світовий порядок, використовуючи пропаганду.