ua en ru

У Росії пригрозили Ярошу міжнародним розшуком

У Росії пригрозили Ярошу міжнародним розшуком Фото: Дмитро Ярош (facebook.com/aratta.uda)

У Росії звинуватили "Правий сектор" в намірі ліквідувати чиновників РФ

Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу щодо "Правого сектору" за підозрою в намірі ліквідувати чиновників РФ, а також пригрозив нардепу Дмитру Ярошу міжнародним розшуком. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету.

Повідомляється, що в Росії відкрили справу за публікацію так званого "вироку Центрального національного суду "Правого сектора", в якому нібито дали вказівку всім членам організації ліквідувати 50 співробітників російської судової та правоохоронної системи за тюремне ув'язнення Олександра Костенка.

Також повідомляється, що російська сторона кваліфікувала цей "вирок" як підготовку до замахів і посягання на життя осіб, які здійснюють правосуддя і попереднє розслідування, і співробітників правоохоронних органів.

"Найближчим часом наслідком будуть винесені постанови про притягнення Яроша, Тарасенка, Стемпіцького, Воронова, Биковницького, Малиновської, Нетканова і Максименка в якості обвинувачених, а також вирішено питання про оголошення їх в міжнародний розшук і обрання їм запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Українська добровольча армія може стати частиною ВСУ.

Також раніше стало відомо, в РФ українця Романа Терновського засудили до 2 років ув'язнення нібито за зв'язки з "Правим сектором".