ua en ru

У Росії пропонують визнати екстремізмом "заперечення підсумків референдуму" в Криму

У Росії пропонують визнати екстремізмом "заперечення підсумків референдуму" в Криму Фото: у РФ пропонують доповнити статтю про екстремізм "запереченням кримського референдуму"

Глава СК РФ вважає, що так званий акт про всенародне волевиявлення потребує особливого правового захисту

Голова Слідчого комітету Російської Федерації, Олександр Бастрикін пропонує зарахувати до екстремістської діяльності "заперечення підсумків всенародного референдуму". Про це він повідомляє у статті в "Комерсанті".

Виходячи зі статті, передусім глава СК Росії має на увазі так званий "референдум про приєднання Криму до РФ".


"Певні особливості екстремістської діяльності склалися в Кримському федеральному окрузі, де робляться спроби сформувати антиросійські настрої, шляхом фальсифікації відомостей про історичні факти і спотворення трактування сучасних подій поставити під сумнів результати референдуму про приєднання Криму до Російської Федерації", - вважає Бастрикін

Він також зазначає, що "акт правового вираження всенародного волевиявлення населення Криму" потребує особливого правового захисту засобами кримінально-правового впливу.

Нагадаємо, у доповіді делегації ЄС за підсумками поїздки в Крим у січні 2016 року повідомляється про "випадки репресій" російської влади проти українців і кримських татар на окупованому півострові.