ua en ru

У Росії загинули 8 підлітків при пожежі у лазні

У Росії загинули 8 підлітків при пожежі у лазні Фото: пожежа

При пожежі загинули чотири дівчинки і чотири хлопчика 1998-2002 років народження

Жертвами пожежі в дачному селищі в Сургутском районі Ханти-Мансійського автономного округу (Росія) стали вісім підлітків: чотири дівчинки і чотири хлопчика 1998-2002 років народження. Про це повідомляє прес-служба регіонального управління СК Росії.

За даними слідства, в суботу, 5 грудня, увечері підлітки відпочивали на дачі, де відзначали день народження одного з друзів. В той момент, коли діти знаходилися в лазні, почалося загоряння даної будівлі. Підлітки не змогли самостійно вибратися з приміщення, що і призвело до їх загибелі.

"За попередніми даними, підлітки розпалили піч-буржуйку, в результаті чого сталося загоряння лазні. Потім вогонь перекинувся на сусідній дачний будинок. Обидві будівлі згоріли", - повідомила прес-служба УМВС по Ханти-Мансійському автономному округу.

За даними слідства, попередня причина смерті неповнолітніх — отруєння чадним газом.

За фактом загибелі підлітків слідчі органи управління СКР по ХМАО порушено кримінальну справу за статтею "Заподіяння смерті з необережності двом і більше особам".

Нагадаємо, в результаті пожежі 20 листопада на вугільній шахті в провінції Хейлунцзян на північному сході Китаю загинула 21 людина.