ua en ru

У Росії хочуть обмежити грошові перекази в Україну

У Росії хочуть обмежити грошові перекази в Україну Фото: у Росії можуть обмежити грошові перекази в Україну

Держдума РФ у другому читанні схвалила відповідний законопроект у відповідь на заборону в Україні російських платіжних систем

Держдума Росії ухвалила в п'ятницю, 17 березня, у другому читанні законопроект про обмеження грошових переказів із РФ в іноземні держави за допомогою іноземних платіжних систем, що стосується переказів у Україну. Про це повідомляє DW.

Як зазначає видання, такий законопроект є відповіддю російської влади на заборону діяльності російських платіжних систем в Україні, введену в жовтні 2016 року.

У запропонованих у другому читанні поправках до законопроекту зазначено, що якщо якась іноземна держава вводить заборону на роботу російських платіжних систем, у відповідь забороняються грошові перекази з Росії на територію цієї держави за допомогою іноземних платіжних систем.

У разі ухвалення документа в третьому читанні, переказ коштів із Росії в Україну може бути здійснено лише за допомогою оператора, контрольованого російськими юридичними особами.

Як пише видання, оскільки діяльність таких операторів в Україні не дозволена, то йдеться про фактичну заборону переказу фізичними особами грошей через платіжні системи.

Водночас банківські перекази не потрапляють під обмеження.

Нагадаємо, 16 березня президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо російських банків з часткою держави, які працюють в Україні.