ua en ru

У Росії до 9 років колонії засуджений чиновник, який готував замах на Путіна

У Росії до 9 років колонії засуджений чиновник, який готував замах на Путіна Ігор Пузанов

У Росії колишнього чиновника Держбуду та юриста Ігоря Пузанова засудили до 9 років колонії за підготовку замаху на Президента РФ Володимира Путіна, передає "Дощ".

Крім того. Пузанов повинен виплатити штраф у розмірі 50 тис. рублів.
За версією слідства, Пузанов готував замах на Путіна в Москві з допомогою бомби на іграшковому вертольоті.

Російські ЗМІ повідомляють, що слідчі кваліфікували дії Пузанова за частиною 1 статті 205.2 КК (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, покарання - від двох до п'яти років позбавлення волі), частини 1 статті 222 КК (незаконне зберігання зброї, покарання до чотирьох років позбавлення волі) і частини 1 статті 223 КК (незаконне виготовлення зброї покарання - від трьох до п'яти років позбавлення волі).

Пузанов, за версією звинувачення, від імені вигаданої організації "Всеросійський Народно-Революційний Фронт" закликав до терористичної діяльності. Крім того, він виготовив саморобний вибуховий пристрій, за допомогою якого, як запевняє слідство, хотів підірвати урядовий кортеж.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, чверть росіян (25%) вважають, що не можна жартувати про Президента Росії Володимира Путіна, уряд Росії і на політичні теми в цілому.