ua en ru

Россільгоспнагляд виявив в РФ 11 тис. т рослинної продукції, поставленої з ЄС в обхід ембарго

Россільгоспнагляд виявив в РФ 11 тис. т рослинної продукції, поставленої з ЄС в обхід ембарго
Россільгоспнагляд виявив 11 тис. т рослинної продукції, яка була вироблена в країнах Європейського союзу і призначалася для Казахстану, однак осіла в Росії.

Россільгоспнагляд виявив 11 тис. т рослинної продукції, яка була вироблена в країнах Європейського союзу і призначалася для Казахстану, однак осіла в Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду.

"Моніторинг, проведений у рамках заходів щодо запобігання нелегальних поставок продукції через Білорусь в обхід введених Росією відповідних економічних заходів, виявив понад 11 тисяч тонн плодоовочевої продукції, виробленої в країнах Євросоюзу, поставлених з Білорусі нібито в Казахстан, але "затрималися" у Росії", - йдеться в повідомленні.

Россільгоспнагляд зазначає, що компетентні служби Білорусії і Казахстану не вжили заходів щодо припинення "ложнотранзитних поставок" рослинної продукції. У зв'язку з цим Россільгоспнагляд вирішив посилити правила транзиту, з 24 листопада провезення рослинної продукції через Росію в треті країни може здійснюватися виключно через пункти пропуску через державний кордон Російської федерації. У відомстві заявили, що такі заходи дозволять запобігти незаконні поставки рослинної продукції в обхід застосованих Російською федерацією відповідних економічних заходів".

Нагадаємо, у відповідь на санкції ЄС Росія заборонила на рік ввезення на свою територію з США, країн Євросоюзу, Канади, Австралії і Норвегії м'яса, риби, молока, сирів, овочів і фруктів.