ua en ru

Росспоживнагляд не виявив жодних порушень під час інспекцій Roshen, - "Укркондпром"

Під час перевірок інспекторами Росспоживнагляду українських фабрик кондитерської корпорації Roshen не було виявлено жодних системних порушень. Про це заявив голова Асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк, передає його прес-служба.

"Інспектори дуже ретельно шукали порушення на фабриках Roshen, але нічого істотного не змогли знайти", - зазначив керівник асоціації.

За його словами інспектування Росспоживнагляду підтвердило високий рівень організації виробництва і технологічного процесу на фабриках підприємства, а також належний контроль за якістю і безпекою продукції.

Разом з тим, Балдинюк висловив занепокоєння з приводу того, що інспектори без вагомих підстав відмовилися від обговорення результатів інспекції та не надали підприємству акт перевірки.

"Це є прямим порушенням міжнародного та російського законодавства, яке регламентує процедури інспектування", - підкреслив голова асоціації.

Зокрема, за словами Балдинюка, згідно з російських нормативних документів, акт перевірки оформляється безпосередньо після її завершення. При цьому, підприємство, що перевіряється, має право внести свої заперечення щодо положень акта, підписати його і отримати копію цього документа.

"Ми стурбовані тим, що таке порушення процедур інспектування може свідчити про бажання деяких російських чиновників затягнути процес відкриття російського ринку для продукції корпорації Roshen", - підкреслив голова асоціації.

Крім того, Балдинюк висловив стурбованість з приводу того, що до складу інспекційної групи Росспоживнагляду було включено представника російського конкуруючого підприємства.

Це, на думку керівника асоціації кондитерів, становить загрозу використання подібних перевірок в якості інструменту промислового шпигунства проти українських підприємств.