ua en ru

Росспоживнагляд цього тижня проінспектує дві українські лабораторії

Фахівці Росспоживнагляду протягом цього тижня планують проінспектувати дві вітчизняні лабораторії, які будуть здійснювати надалі контроль за якістю молочної продукції, що експортується до Росії, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. Ще чотири лабораторії, які запропонувала Держветфітослужба України, були відкинуті російським відомством.

Про проведення інспекції заявив на минулому тижні керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко. На розгляд його відомства, був направлений список із шести українських лабораторій, які могли б здійснювати контроль за якістю сиру, який постачається до РФ. Проте чотири лабораторії не задовольнили потреб фахівців Росспоживнагляду, зокрема надіслані щодо них документи.

Нагадаємо, Росія з 7 лютого ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту Росії на молоко і молочну продукцію. Повідомлялося, що до складу деяких видів українських сирів, що імпортуються до Росії, входять рослинні жири.

Пізніше Росспоживнагляд дозволив ввозити продукцію п'яти українським сирзаводам.