ua en ru

Роскосмос: Запуск трьох супутників ГЛОНАСС пройдет в травні-червні 2011 р. і обійдеться в 80-100 млн дол

Запуск трьох супутників ГЛОНАСС пройде в травні-червні 2011 р. і обійдеться в 2,5-3 млрд руб. (80-100 млн дол.), повідомив журналістам голова Федерального космічного агентства (Роскосмос) Анатолій Пермінов, повідомляє РБК. Він пояснив, що ці супутники будуть виведені на орбіту замість тих, які були втрачені при невдалому запуску в грудні 2010 р. За словами глави Роскосмосу, прямий збиток від невдалого запуску цих трьох супутників оцінюється в 2,5 млрд руб.
Нагадаємо, супутники "Глонасс-М", які були запущені 5 грудня 2010 р. з космодрому Байконур, через декілька годин впали в Тихому океані на північний захід від Гонолулу, не досягнувши орбіти. Після виведення супутників на навколоземну орбіту формування російської глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС повинне було завершитися. При цьому в Міністерстві оборони РФ заявили, що втрата супутників не позначиться на роботі проекту в цілому.
Незабаром після втрати супутників Президент Росії Дмитро Медведєв доручив перевірити витрачання засобів на реалізацію програми ГЛОНАСС.