ua en ru

Роскомнагляд подав в суд на Telegram Messenger

Роскомнагляд подав в суд на Telegram Messenger Фото: Telegram — безкоштовний багатоплатформовий месенджер (flickr.com Desiree Catani)

Telegram можуть заблокувати на території Росії

Роскомнагляд подав позовну заяву в суд про обмеження доступу до інформаційних ресурсів Telegram Messenger Limited Liability Partnership. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, повідомляється, що на підставі ст. 15.4 Федерального закону "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації" Роскомнаглядом у п'ятницю, 6 квітня, подано позовну заяву в Таганський районний суд Москви з вимогою про обмеження доступу на території Росії до інформаційних ресурсів організатора поширення інформації в мережі Інтернет Telegram Messenger Limited Liability Partnership.

В повідомленні відомства уточнюється, що позовну заяву подано у зв'язку з невиконанням компанією Telegram Messenger Limited Liability Partnership обов'язки організатора поширення інформації, встановленої п. 4.1 ст. 10.1 цього закону.

Як повідомлялося раніше, месенджеру Telegram не вдалося оскаржити в суді наказ ФСБ про надання ключів від листування користувачів.

Зокрема, повідомлялося, що Верховний суд РФ відмовився у вівторок, 20 березня, скасовувати наказ ФСБ про надання ключів від листування користувачів месенджера Telegram. Відразу після винесення рішення суду Роскомнагляд направив Telegram повідомлення про "необхідність виконання обов'язків організатора поширення інформації".

У месенджера було 15 днів на передачу необхідної інформації ФСБ. Після закінчення цього терміну при невиконанні вимог відомство пообіцяло звернутися в суд для блокування Telegram.