ua en ru

У Roshen підтвердили наміри збудувати нову фабрику у Борисполі

У Roshen підтвердили наміри збудувати нову фабрику у Борисполі Фото: Петро Порошенко

У компанії говорять, що Бориспіль запропонував ділянки, орендарі яких з 2006-2007 рр. не використовували їх за призначенням

Кондитерська корпорація Roshen ("Рошен"), яка належить Президентові України Петру Порошенку, підтверджує наміри збудувати нову кондитерську фабрику у Борисполі Київської області. Про повідомляє прес-служба компанії.

"Корпорація Roshen підтверджує, що вже певний час здійснює пошук земельної ділянки для будівництва нових виробничих потужностей. Було проведено ретельний огляд наявних вільних земельних ділянок з відповідним цільовим призначенням у Київській області. Найоптимальнішим місцем розташування майбутнього бісквітного комплексу обрано місто Бориспіль, яке, по-перше, знаходиться неподалік від логістичного центру Roshen у м. Яготин та, по-друге, має визначний фонд кваліфікованих спеціалістів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у липні поточного року компанія звернулась до адміністрації Борисполя з проханням проінформувати щодо наявності у місті земельних ділянок, які б відповідали зазначеним вимогам.

"Так, місто запропонувало ділянку загальною площею 19 гектарів, яка складається з 5 окремих ділянок, що знаходяться в оренді у юридичних осіб, починаючи ще з 2006/2007 рр. Слід зазначити, що жодний з орендарів цих 5 земельних ділянок за такий тривалий період часу не використовував надану йому земельну ділянку за цільовим призначенням! Більш того, один з них не сплачував орендну плату", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у дослідженні програми "Радіо Свобода" і "Першого національного" "Схеми" йшлося про те, що Roshen хоче отримати земельну ділянку у 20 гектарів у Борисполі Київської області для будівництва нового заводу в обхід земельного аукціону.