ua en ru

Roshen зупинила виробництво на Маріупольській кондитерській фабриці

Кондитерська корпорація Roshen заявляє про припинення з лютого 2014 р. виробничої діяльності ПАТ "Маріупольська кондитерська фабрика".

Кондитерська корпорація Roshen заявляє про припинення з лютого 2014 р. виробничої діяльності ПАТ "Маріупольська кондитерська фабрика". Про це повідомляє прес-служба корпорації.

Як зазначають в прес-службі Roshen, таке рішення стало наслідком "політично вмотивованого ускладнення торговельних відносин України з зовнішніми партнерами. Починаючи з липня 2013 р. тиск на експортерів української продукції набув системного характеру".

Водночас, згідно з повідомленням, головним чинником, що негативно позначився на кондитерській галузі загалом, стало "втручання у господарську діяльність підприємств по всій Україні податкових органів, які виявилися далекими від питань збереження робочих місць, захисту національного товаровиробника та створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва. Таким чином, проти одного з найбільших платників податків, найвідомішого за кордоном українського торгового бренду було розв'язано боротьбу як на зовнішньому ринку, так і всередині держави".

Нагадаємо, влітку 2013 р. Росспоживнагляд заборонив ввозити в Росію шоколад і цукерки української кондитерської компанії Roshen. Пізніше почалися перевірки підприємств. Київ порушив питання про утиск їх продукції в Росії на засіданні СОТ.

Водночас наприкінці грудня 2013 р. віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко прогнозував, що всі обмеження на постачання української продукції в Росію будуть зняті до березня 2014 р.