ua en ru

"Росатом" хоче продовжити будівництво ХАЕС і заводу ядерного палива в Україні

"Росатом" хоче продовжити будівництво ХАЕС і заводу ядерного палива в Україні Фото: Росатом

Російська компанія спростовує інформацію про невиконання зобов'язань при реалізацію двох атомних російсько-українських проектів

Російська компанія "Росатом" хоче продовжити будівництво Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС) і заводу ядерного палива в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Держкорпорація "Росатом" неодноразово заявляла, що зацікавлена в проекті спорудження 3 і 4 блоків Хмельницької АЕС, і виконала всі необхідні для цього дії", - йдеться в повідомленні.

Також "Росатом" спростовує інформацію про невиконання зобов'язань при реалізації двох атомних російсько-українських проектів - будівництво заводу з виробництва ядерного палива і добудови 3 і 4 енергоблоків ХАЕС.

"На сьогоднішній день статус і перспективи проектів не відповідають опублікованим заяв у ЗМІ. Російською стороною не отримано від української сторони жодних офіційних відмов від співробітництва з цих проектів", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 8 липня на засіданні прийняв рішення про денонсацію угоди з Росією про добудову третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.