ua en ru

Роми погодилися виїхати з Лощинівки Одеської області

Роми погодилися виїхати з Лощинівки Одеської області Фото: виведення ромів поліцією з Лощинівки

Із 9:00 29 серпня поліція забезпечить охорону ромів, щоб вони могли вивезти свої речі

В Одеській області роми погодилися виїхати з села Лощинівка Ізмаїльського району. Про це з посиланням на голову Ізмаїльської райдержадміністрації Валентину Стойкову передає ВВС.

Чиновниця розповіла, що рішення сільради щодо виселення ромів із Лощинівки не має юридичної сили. Водночас, за словами очільниці РДА, самі роми розуміють, що за таких умов вони не зможуть спокійно жити в цьому селі, тому було досягнуто домовленості про їхній переїзд в інші населені пункти району.

"Із 9:00 понеділка (29 серпня) поліція забезпечить охорону ромів, щоб вони могли спокійно вивезти свої речі", - йдеться в повідомленні.


Водночас в адміністрації не знають, скільки ромів виїде з села. За даними РДА, у Лощинівці проживає понад 50 представників ромської національності.

Стойкова також повідомила, що з ромами досягнуто домовленості про те, що вони "дадуть нам перелік контактних осіб, із якими ми зможемо говорити про дотримання ними надалі порядку і дотримання правил добросусідства".

Зазначено, що в самій Лощинівці будуть посилені заходи з охорони правопорядку, зокрема створено будинок шерифа, посилена народна дружина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція підготує документи щодо виселення представників ромської національності з села Лощинівка Одеської області, де в ніч на 28 серпня сталося резонансне вбивство 9-річної дівчинки.