ua en ru

Поліція підготує документи для виселення ромів із с. Лощинівка під Одесою

Поліція підготує документи для виселення ромів із с. Лощинівка під Одесою Фото: присутні правоохоронці на заході в Лощинівці

Із таким зверненням виступили жителі на сході села

Поліція підготує документи щодо виселення представників ромської національності з села Лощинівка Одеської області, де в ніч на 28 серпня сталося резонансне вбивство 8-річної дівчинки. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

Зазначено, що в селі Лощинівка Ізмаїльського району відбувся схід села, на якому місцеве населення просило владу допомогти вирішити питання з виселенням жителів ромської національності з населеного пункту.

За даними правоохоронців, які забезпечували правопорядок, на захід прийшло понад 150 жителів села.


"У ході бесіди люди просили владу допомогти вирішити питання з виселенням представників ромської національності з їхнього села. Це рішення підтримали присутні на сході. Людям було роз'яснено, що відповідні документи в установленому законом порядку будуть підготовлені і направлені компетентним органам", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час заходу в селі були помічені три жінки ромської національності, які намагалися потрапити до своїх домівок, щоб забрати речі.

Поліція підготує документи для виселення ромів із с. Лощинівка під ОдесоюФото: схід села Лощинівка

"Побачивши їх, громадяни стали кричати, щоб вони покинули населений пункт. Аби уникнути будь-яких конфліктних ситуацій, правоохоронці створили коридор і забезпечили можливість жінкам покинути село", - доповіли у відомстві.

Там також додали, що зараз односельці розходяться по домівках. Водночас співробітники поліції продовжують нести службу з охорони громадського порядку в селі Лощинівка, ситуація під контролем правоохоронців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підозрюваний у вбивстві дівчинки в селі Лощинівка Ізмаїльського району (Одеська область) не визнає своєї провини.