ua en ru

Роман Сердюков очолив енергогенеруючий блок ДТЕК

Роман Сердюков очолив дирекцію з генерації електроенергії ДТЕК. Як повідомили в прес-службі ДТЕК, в його обов'язки буде входити координація роботи енергогенеруючих активів, управління процесами реконструкції, модернізації та підвищення ефективності підприємств теплової генерації ДТЕК.

До 14 травня 2012 р. Сердюков обіймав посаду генерального директора ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго".

"Перед генеруючим блоком ДТЕК стоять амбітні цілі - на рівних конкурувати з європейськими енергетичними підприємствами і забезпечувати стабільну роботу енергосистеми країни в умовах навантаження, що збільшується. Для цього доведеться кардинально переглянути підходи до технічного оснащення та ефективності роботи ТЕС, їх екологічної безпеки. Ми будемо продовжувати активну модернізацію існуючих енергоблоків і готувати будівництво нових потужностей... Впоратися з такими завданнями здатна тільки сильна команда на чолі з досвідченим і ініціативним лідером. Досвід та результати роботи Романа Сердюкова говорять про те, що ця роль йому по плечу", - відзначив генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко.

Роман Сердюков, 1970 р.н., закінчив у 1992 р. Донецький політехнічний інститут, спеціальність "Електричні станції", 2000 р. - Донецький державний технічний університет за фахом "Економіст". У 2004 р. поступив в аспірантуру Донецького державного технічного університету.

Трудову діяльність почав у 1992 р. електромонтером по обслуговуванню електроустаткування Зуєвської ТЕС. З 2003 по 2006 рр. Сердюков працював на Миронівській ТЕС ВАТ "ДТЕК Донецькобленерго" на посаді директора станції. З 2006 по 2009 рр. Сердюков був заступником генерального директора ВАТ "Донбасенерго" з питань комерційної діяльності. З 1 червня 2009 р. очолював Зуєвську ТЕС ТОВ "ДПЕК Східенерго". З 2010 р. по теперішній час очолював ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго".

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "Західенерго". Вся вироблювана електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт. ДТЕК раніше вже придбав виставляються ФДМУ на продаж пакети акцій "Донецькобленерго" (40% за 467,6 млн грн), "Київенерго" (25% за 450,5 млн грн), "Західенерго" (45,1% за 1,9 млрд грн), "Дніпроенерго" (25% за 1,18 млрд грн). Чистий прибуток ТОВ "ДТЕК" в 2011 р. склав 2,816 млрд грн проти 3,918 млн грн роком раніше.