ua en ru

Роллінс направив Яценюку пропозиції по фінансовому становищу "Укрнафти"

Роллінс направив Яценюку пропозиції по фінансовому становищу "Укрнафти" Фото: Марк Роллінс

Глава "Укрнафти" наполягає на скасуванні рішень про призупинення ліцензій на користування надрами

Глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс звернувся до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і ряду глав відомств з пропозиціями щодо врегулювання фінансового стану компанії. Про це йдеться в листі Роллінса на ім'я Яценюка від 2 лютого 2016 року, текстом якого володіє РБК-Україна.

Зазначимо, також лист складено на ім'я глави Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса, глави Міністерства фінансів України Наталії Яресько, міністра юстиції Павла Петренка, глави ДФС Романа Насирова і глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

"Таким чином, для уникнення подальшого погіршення фінансового стану ПАТ "Укрнафта" та з метою продовження обговорення питань врегулювання на засадах справедливості і рівноправ'я, прошу першочергово обговорити таке під час наших переговорів: 1. Скасування всіх наказів Державної служби геології та надр України, відповідно до яких призупинено дію спеціальних дозволів ПАТ "Укрнафта" на користування надрами на підставі подання Державної фіскальної служби України. 2. Утримання Державної фіскальної служби України від нових подань Державній службі геології і надр України з метою зупинки спеціальних дозволів ПАТ "Укрнафта" на користування надрами", - йдеться в документі.

При цьому, як наголошується в листі, Роллінс розраховує на розуміння прем'єр-міністра і голів відомств того, що зупинка спеціальних дозволів "Укрнафти" на користування надрами, особливо в період низьких світових цін на нафту, не тільки зменшує можливість компанії погашати існуючий борг, але і зменшує здатність платити за поточними податковими зобов'язаннями

Крім цього, глава компанії також закликає вирішити питання щодо врегулювання газового боргу "Нафтогазу" перед "Укрнафтою", який, на думку Роллинса, може бути одним з основних ресурсів для оплати податкового боргу компанії.

"Оскільки вартість газу, якого було позбавлено ПАТ "Укрнафта", є основним питанням при врегулюванні, пропоную невідкладно, спільно призначити експертну оцінку такої вартості українськими та міжнародними експертами. Я готовий узгодити та підписати відповідний контракт з НАК "Нафтогаз України" щодо цього найближчим часом", - йдеться у листі голови "Укрнафти".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Роллінс пропонує створити арбітраж для вирішення питання податкового боргу "Укрнафти".