ua en ru

Роллінс пропонує створити арбітраж для вирішення питання податкового боргу "Укрнафти"

Роллінс пропонує створити арбітраж для вирішення питання податкового боргу "Укрнафти" Фото: Марк Роллінс

Така процедура може бути організована і завершена протягом 6-9 місяців

Голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс пропонує створити спільний узгоджений арбітраж для об'єктивної оцінки вимог компанії і позиції НАК "Нафтогаз України" у вирішенні питання податкового боргу компанії. Про це йдеться в листі Роллинса на ім'я прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, текст якого має РБК-Україна.

Згідно з документом, "Укрнафта" визнає податковий борг компанії перед бюджетом і зобов'язання "Нафтогазу" перед "Укрнафтою" щодо 10,1 млрд куб. м природного газу критичними питаннями.

"Я був дуже радий дізнатися, що ви нещодавно сформували комітет, в який входять відповідні державні органи під вашим головуванням з метою вжиття невідкладних заходів щодо врегулювання питання податкового боргу ПАТ "Укрнафта" та вирішення газового питання. Я готовий до негайних і частих зустрічей з цим комітетом. Крім цього, пропоную почати процедуру врегулювання або обов'язкового рішення експертів (за пропозицією керівника НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва під час засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта" 08.12.15 р.) або спільно узгодженого арбітражу для об'єктивної оцінки вимог ПАТ "Укрнафта" та позиції НАК "Нафтогаз України", - йдеться в листі.

За оцінкою Роллинса, така процедура може бути організована і завершена протягом 6-9 місяців.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив голові Державної фіскальної служби Роману Насирову, керівнику НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва вжити невідкладних заходів для погашення податкового боргу ПАТ "Укрнафта".