ua en ru

Роллінс і "Нафтогаз" обмінялися взаємними звинуваченнями

Роллінс і "Нафтогаз" обмінялися взаємними звинуваченнями Фото (BBC.com): Марк Роллінс

Пояснення глави "Укрнафти" наштовхнулися на зустрічні зауваження НАКу у "повній брехні Марка"

Глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс пояснив, з якої причини не був присутній на розширеному засіданні щодо податкового боргу "Укрнафти" в НАК "Нафтогаз України", що відбулося 22 жовтня. Про це Роллінс заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені повідомили про засідання за один день до його проведення. Люди, які організовували цю зустріч, знали, що я не в Україні. Телефоном я обговорив це з паном Коболєвим (голова правління "Нафтогазу", - ред.), і ми заздалегідь домовилися, що ні він, ні я не будемо присутні на цій зустрічі... Я написав листа, що не зможу бути присутнім. Водночас запропонував, щоб таку зустріч провели цього (розпочатого сьогодні, 26 жовтня, - ред.) тижня, але її вирішили провести раніше", - зазначив глава "Укрнафти".

За словами Роллінса, організатори засідання в "Нафтогазі" володіли всією необхідною інформацією про його робочий графік, проте вирішили не переносити захід на прохання глави "Укрнафти". "Вони (представники НАКу, - ред.) знали, що я попросив більше часу, тому що це справді важливе питання і до нього потрібна відповідна підготовка", - додав він.

Водночас у "Нафтогазі України" пояснення Роллінса назвали брехнею.

"У вівторок (20 жовтня, - ред.) запрошення було отримано помічником Роллінса і прес-секретарем. Крім того, всі ЗМІ вдень ​​про це повідомили. В тексті запрошення було вказано е-mail, на який необхідно було надіслати кандидатів, але на цю адресу нічого не надходило. Заяви Марка - повна брехня", - заявив РБК-Україна виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

Як повідомлялося, Марк Роллінс планує скликати наглядову раду щодо зміни складу правління "Укрнафти" в середині листопада. Водночас, за його планами, презентація нової стратегії "Укрнафти" відбудеться у 2016 р.