ua en ru

У Ріо-де-Жанейро під час операції з боротьби з наркотиками загинули 12 людей

У Ріо-де-Жанейро під час операції з боротьби з наркотиками загинули 12 людей Фото: поліція Бразилії (facebook.com/pmerjoficial)

Серед жертв - 5 мирних жителів, військовий і 6 наркоторговців, операція триває

У Бразилії під час великої спецоперації правоохоронців з боротьби з наркоторгівлею в Ріо-де-Жанейро 20 серпня загинули щонайменше п'ять мирних жителів і один військовий. Про це повідомили в Східному командуванні Бразилії, передає Reuters.

У портовому місті Нітерой, що входить в агломерацію Ріо-де-Жанейро, після погоні і перестрілки правоохоронці вбили шістьох ймовірних злочинців.

Масштабна операція з боротьби з наркоторгівлею в Ріо-де-Жанейро почалася вранці в понеділок, в ній задіяні 4,2 тис. військових і близько 70 поліцейських.

Спочатку армія повідомила про вісьмох загиблих, крім злочинців, але пізніше уточнила, що два солдати поранені, і один з них у дуже важкому стані.

"Операція триває, і може бути більше смертей", - заявили військові.

У бразильській армії повідомили, що ранкові рейди входять у шестимісячну федеральну безпекову операцію, вони пройшли в декількох кварталах міста з підвищеною злочинністю, де проживає понад півмільйона людей.

Нагадаємо, 10 серпня в результаті збройного нападу в Канаді у місті Фредеріктон загинули щонайменше чотири людини, двоє з них - поліцейські.