ua en ru

Рік Санторум отримав перемогу на проміжних виборах єдиного кандидата від республіканців у Канзасі

Колишній сенатор від американського штату Пенсильванія Рік Санторум отримав переконливу перемогу на проміжних виборах єдиного кандидата на посаду Президента США від республіканців у Канзасі, отримавши підтримку близько 52% республіканських виборців, передає Reuters.

На другому місці екс-губернатор американського штату Массачусетс МіттРомні з 21% голосів, далі - колишній спікер палати представників Ньют Гінгріч (14%) і конгресмен з Техасу Рон Пол (12%).

Перемога Санторума багато в чому обумовлена тим, що фаворити республіканської гонки Ромні і Гінгріч відмовилися від проведення виборчої кампанії в Канзасі. Перемога в Канзасі може принести претендентові до 40 голосів делегатів на майбутньому з'їзді партії, проте цей штат не є ключовим для проведення виборчої кампанії, тому Ромні і Гінгріч вирішили зосередити свої зусилля на впливовіших Алабамі і Міссісіпі.

Єдиний кандидат від республіканців, який стане суперником нинішнього Президента США Барака Обами на виборах, буде обраний на з'їзді партії, який відбудеться у вересні 2012 р. Щоб стати єдиним кандидатом, претендент повинен отримати голоси 1 тис. 144 делегатів. Зараз лідером гонки є Ромні, у якого більше 400 голосів.

Нагадаємо, 6 березня Ромні виграв праймеріз в 6 штатах США.