ua en ru

У РФ заявили, що тема Криму "закрита раз і назавжди"

У РФ заявили, що тема Криму "закрита раз і назавжди" Фото: Сергій Лавров (mid.ru)

Лавров заявив, що тема Криму "закрита"

В Російській Федерації заявили, що тема Криму "закрита раз і назавжди". Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю італійській газеті "Ліберо", повідомляє прес-служба МЗС Росії.

"Що стосується другої частини вашого питання, то тема закрита раз і назавжди. Нагадаю, що мова йде про вільне, демократичне волевиявлення жителів Криму, які зробили свідомий вибір на користь миру і процвітання", - заявив він, відповідаючи на питання про те, чи залишиться Крим назавжди у складі Росії.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що Україна не відмовиться від Криму і Донбасу. За словами Авакова, Росія намагається зробити все, щоб українці вважали окупованими територіями лише Донбас і забули про Крим.

"Відчувається підміна понять, коли ми говоримо окуповані території - ми говоримо про Донбасі. Це одна з технологій, які нам нав'язує Росія. Окуповані території - це не тільки Донбас, і Крим. Україна не відмовиться від Криму, ні від Донбасу", - зазначив Аваков.