ua en ru

У РФ заявили про супровід двох українських кораблів біля берегів Криму

У РФ заявили про супровід двох українських кораблів біля берегів Криму Фото: база ВМФ РФ в окупованому Криму (mil.ru)

Кораблі ВМФ України рухаються в бік Керченської протоки, за межами 12-мильної зони, яку Росія відносить до своїх територіальних вод

Прикордонна служба ФСБ Росії заявила, що два кораблі Військово-морських сил України нібито увійшли у виняткову економічну зону РФ біля берегів окупованого Криму, і їх супроводжують кораблі берегової охорони. Про це повідомляє ТАСС.

"Наразі два кораблі Військово-морських сил України - корабель управління "Донбас" і буксир "Корець" - перебувають недалеко від берегів Криму, у виключній економічній зоні РФ, прямуючи в північно-східному напрямку. Відповідно до норм міжнародного морського права та в інтересах безпеки РФ їх супроводжують кораблі берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії", - йдеться в повідомленні.

У прикордонній службі РФ також заявили, що супровід здійснюється на безпечній відстані.

За інформацією агентства, українські кораблі рухаються в районі південного узбережжя Криму в Чорному морі в бік Керченської протоки, за межами 12-мильної зони від берега, яку Росія відносить до своїх територіальних вод.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки заявили про виявлення чотирьох російських літаків-розвідників біля берегів американського штату Аляска.